Donatie aan Mercy Ships

Jaarlijks overlijden wereldwijd 17 miljoen mensen aan aandoeningen die verholpen hadden kunnen worden. Mercy Ships zet zich in om veilige chirurgische zorg toegankelijk te maken in Afrika. Door middel van gratis operaties en trainingen aan boord van hun ziekenhuisschepen en door samenwerkingen met lokale klinieken en onderwijsinstellingen worden levens veranderd.

Een deel van de opbrengst van onze concerten van de afgelopen tijd is bestemd voor het programma mond-, kaak- en aangezichtschirurgie. Gespleten lippen en verhemeltes en gezichtstumoren in allerlei groottes komen in ontwikkelingslanden vaak voor. Door gebrek aan goede zorg, bijvoorbeeld door een gebrek aan medisch personeel of financiële middelen, kunnen eenvoudig behandelbare aandoeningen grote afmetingen aannemen wanneer er niets aan wordt gedaan. Operaties in dit programma zijn vaak letterlijk levensreddend vanwege eerdere risico’s op ondervoeding of verstikking.  Maar genezing gaat verder dan het fysieke aspect. Waar patiënten eerder vaak werden uitgesloten of bespot vanwege hun uiterlijk betekent een operatie ook mentale genezing!

Met de opbrengst van onze concerten zijn operaties mogelijk voor patiënten zoals Kadidja, die op de Africa Mercy geopereerd werd aan haar gespleten lip.