Bert Noteboom neemt afscheid, Arjan Wouters vanaf 2 april 2024 nieuwe dirigent

Beste vrienden van Jigdaljahu,

De afgelopen koorrepetitie heeft Bert Noteboom het koor laten weten na ca. 10 jaar als dirigent afscheid te gaan nemen van Christelijk Koor Jigdaljahu. Als koorvereniging en bestuur mogen we terugkijken op een prachtige tijd met Bert als dirigent en inspirator. We hebben met elkaar vele hoogtepunten en mooie momenten meegemaakt, maar ook moeilijke en turbulente tijden, bijvoorbeeld tijdens de Corona periode. Afscheid nemen doet veel pijn, maar tegelijkertijd overheerst de dankbaarheid voor de mooie tijd met elkaar.

Zoals Bert het o.a. zelf verwoordde afgelopen donderdag:

“Soms moet je iets doen wat je echt niet wilt – het liefste wat je hebt of doet opofferen.

Maandagochtend 6 november heb ik na een paar maanden wikken en wegen, met veel pijn in mijn hart, mijn vertrek bij het bestuur aangekondigd. Nu, een maand later doe ik dat bij jullie. Dit komt na onze roeping en verhuizing naar Finsterwolde natuurlijk niet uit de lucht vallen.

Zes/zeven soms acht uur rijden voor een koorrepetitie valt mij zwaar en breekt mij op. Ik heb het bestuur aangegeven dat dit seizoen mijn laatste seizoen bij Jigdaljahu is. Na het vervallen van het concert in Groningen is mijn laatste concert dus tweede Paasdag 1 april 2024 in Rotterdam; in mijn geboortestad.

Dit offer te moeten brengen heb ik lang uitgesteld en valt mij zwaar. Heel zwaar. Jullie, als koor, laat ik 100% met een gerust hart achter. Jullie gaan een nieuw seizoen in en met Gods hulp. Met zo’n basis aan zangers, technische toppers en natuurlijk een mega publiek moet dat lukken. Blijf zingend jullie geloof beleven en delen… want Groot is de Heere!”

Arjan Wouters nieuwe dirigent
Onze missie gaat door en met het vertrek van Bert zijn we dan ook vanuit deze missie en onze visie op zoek gegaan naar een talentvolle dirigent om de ingezette lijn verder door te trekken.

Arjan Wouters stond op basis van bovengenoemde punten hoog op ons lijstje als nieuwe dirigent. Ook door de samenwerking die er in het verleden is geweest bij Jigdaljahu als koorzanger, waarnemend dirigent en organist was er al veel onderling vertrouwen. Daarnaast heeft Arjan met Mannenensemble Espressione laten zien een onderscheidend en kwalitatief goed koor te kunnen opbouwen en kwaliteit hoog in het vaandel te hebben staan. Als koor zijn we dan ook erg blij te kunnen melden dat Arjan Wouters ons koor vanaf 1 april 2024 zal gaan leiden. We zien uit om met elkaar en deze nieuwe uitdaging aan te gaan en te voorzien van nieuwe impulsen om met volle overgave te blijven getuigen.

Afscheid Marco Den Toom als vaste organist
Met het afscheid van Bert Noteboom als dirigent nemen we ook afscheid van Marco Den Toom als vaste orgelbegeleider. Met het afscheid van Bert voelden zowel Marco als het koorbestuur dat het tijd was voor nieuwe impulsen. We kijken terug op ca. 20 mooie jaren waarin Marco de inspirerende vaste orgelbegeleider was van Jigdaljahu. We koesteren de vele mooie herinneringen en wensen Marco alle goeds en wijsheid toe voor de toekomst en zien samen uit naar de komende concerten in Schiedam, Harderwijk en Rotterdam.

Lennart Morée zal als onze pianist en componist aan Jigdaljahu verbonden blijven en vanaf april 2024 zullen wij gaan samenwerken met de organisten Sander van den Houten en Mark Brandwijk.

Wij zijn ons bewust dat dit een bericht is wat veel gevoelens op zal roepen. Zoals gezegd, onze missie gaat door en we zullen dan ook de komende jaren met onze club enthousiaste koorleden en het team eromheen, voorzien van nieuwe impulsen vol overgave zingend te blijven getuigen en musiceren. Jigdaljahu! ‘God zal verheerlijkt worden’!

Een hartelijke groet namens Christelijk Koor Jigdaljahu,

Het bestuur van Chr. Koor Jigdaljahu